O ŠKOLI...

Svi oblici nastave se izvode u jednoj školskoj zgradi. Osnovna škola "Vladislav Skarić" nema područne škole. Nastava se odvija samo u jednoj, prijepodnevnoj smjeni. Nastava počinje u 8,00 sati ujutro i traje do 13 sati i 10 minuta. Nastavni sat u svim odjeljenjima traje 45 minuta, a poslije svakog nastavnog sata imamo mali odmor po 5 minuta. Veliki odmor je nakon trećeg časa i traje 20 minuta.

Izvannastavne aktivnosti se odvijaju poslije nastave ili subotom prije podne.

 

SPISAK UDŽBENIKA ZA 2015/2016.


Poštovani roditelji i dragi učenici, spisak udžbenika za slijedeću školsku godinu se nalazi na ovome linku.


 

JAVNI POZIV


Na osnovu Člana 89. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH, tačke IV Odluke o standardima i kriterijima za nominovanje/imenovanje na pozicije predsjednika i članova školskih i nadzornih odbora osnovnih škola kao javnih ustanova, čija konačna imenovanja vrši Vlada Kantona Sarajevo i člana 8. Pravilnika o izboru imenovanju i načinu rada školskih i nadzornih odbora osnovnih škola Kantona Sarajevo, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv za izbor i imenovanje na upražnjene pozicije predsjednika i članova u školskim odborima osnovnih škola kao javnih ustanova na području Kantona Sarajevo. Više detalja možete pronaći u dokumentu, na linku ispod:

JAVNI POZIV


 

OGLAS ZA UPIS U PRVI RAZRED


U skladu sa članom 16. Okvirnog Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u Bosni i Hercegovini («Sl. glasnik BiH», br.18/03), članom 3., 44. i 45. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 10/04, 21/06, 26/08, 31/11 i 15/13 ), članom 35. Pravila škole, JU OŠ «Vladislav Skarić» Sarajevo objavljuje: OGLAS ZA UPIS DJECE, ŠKOLSKIH OBVEZNIKA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2015./2016. GODINU

OGLAS