O ŠKOLI...

Svi oblici nastave se izvode u jednoj školskoj zgradi. Osnovna škola "Vladislav Skarić" nema područne škole. Nastava se odvija samo u jednoj, prijepodnevnoj smjeni. Nastava počinje u 8,00 sati ujutro i traje do 13 sati i 10 minuta. Nastavni sat u svim odjeljenjima traje 45 minuta, a poslije svakog nastavnog sata imamo mali odmor po 5 minuta. Veliki odmor je nakon trećeg časa i traje 20 minuta.

Izvannastavne aktivnosti se odvijaju poslije nastave ili subotom prije podne.

 

IZBORNI SASTANAK VIJEĆA RODITELJA


Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da će se Izborni sastanak Vijeća roditelja za direktora/direktoricu JU OŠ "Vladislav Skarić" Sarajevo, u skladu sa članom 7. Pravilnika o izboru i imenovanju direktora osnovnih škola u Kantonu Sarajevo održati u četvrtak 17.04.2014. godine sa početkom u 17:00 sati, u prostorijama OŠ "Vladislav Skarić". Više detalja možete pronaći u dokumentu, na linku ispod:

OBAVJEŠTENJE


 

JAVNI POZIV


Na osnovu Člana 89. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH, tačke IV Odluke o standardima i kriterijima za nominovanje/imenovanje na pozicije predsjednika i članova školskih i nadzornih odbora osnovnih škola kao javnih ustanova, čija konačna imenovanja vrši Vlada Kantona Sarajevo i člana 8. Pravilnika o izboru imenovanju i načinu rada školskih i nadzornih odbora osnovnih škola Kantona Sarajevo, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv za izbor i imenovanje na upražnjene pozicije predsjednika i članova u školskim odborima osnovnih škola kao javnih ustanova na području Kantona Sarajevo. Više detalja možete pronaći u dokumentu, na linku ispod:

JAVNI POZIV