O ŠKOLI...

Svi oblici nastave se izvode u jednoj školskoj zgradi. Osnovna škola "Vladislav Skarić" nema područne škole. Nastava se odvija samo u jednoj, prijepodnevnoj smjeni. Nastava počinje u 8,00 sati ujutro i traje do 13 sati i 10 minuta. Nastavni sat u svim odjeljenjima traje 45 minuta, a poslije svakog nastavnog sata imamo mali odmor po 5 minuta. Veliki odmor je nakon trećeg časa i traje 20 minuta.

Izvannastavne aktivnosti se odvijaju poslije nastave ili subotom prije podne.

 

REZULTATI ISPITA EKSTERNE MATURE


Dragi učenici, rezultati polaganja eksterna mature se nalaze


 

RASPORED POLAGANJA ISPITA EKSTERNE MATURE


Dragi učenici, raspored polaganja ispita eksterna mature nalazi se na ovome linku.


 

SPISAK UDŽBENIKA ZA 2015/2016.


Poštovani roditelji i dragi učenici, spisak udžbenika za slijedeću školsku godinu se nalazi na ovome linku.


 

JAVNI POZIV


Na osnovu Člana 89. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH, tačke IV Odluke o standardima i kriterijima za nominovanje/imenovanje na pozicije predsjednika i članova školskih i nadzornih odbora osnovnih škola kao javnih ustanova, čija konačna imenovanja vrši Vlada Kantona Sarajevo i člana 8. Pravilnika o izboru imenovanju i načinu rada školskih i nadzornih odbora osnovnih škola Kantona Sarajevo, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv za izbor i imenovanje na upražnjene pozicije predsjednika i članova u školskim odborima osnovnih škola kao javnih ustanova na području Kantona Sarajevo. Više detalja možete pronaći u dokumentu, na linku ispod:

JAVNI POZIV


 

OGLAS ZA UPIS U PRVI RAZRED


U skladu sa članom 16. Okvirnog Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u Bosni i Hercegovini («Sl. glasnik BiH», br.18/03), članom 3., 44. i 45. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 10/04, 21/06, 26/08, 31/11 i 15/13 ), članom 35. Pravila škole, JU OŠ «Vladislav Skarić» Sarajevo objavljuje: OGLAS ZA UPIS DJECE, ŠKOLSKIH OBVEZNIKA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2015./2016. GODINU

OGLAS